|  Προφίλ   |  Οίκοι   |  Χρήσιμες Συμβουλές   |  Υπηρεσίες   |  Eγγύηση   |  Προσφορές   |  Επικοινωνία  |
Ανδρικά Δερμάτινα
Γυναικεία Δερμάτινα
Γυναικείες Γούνες - Γουναρικά
Γιακάς-Κασκόλ-Ετολ
Ανδρικά Μουτόν
Γυναικεία Μουτόν
Ανδρικά Δερμάτινα Αξεσουάρ
Γυναικεία Δερμάτινα Αξεσουάρ
Γούνινα Χαλιά - Δερμάτινα Χαλιά

Χρήσιμες Συμβουλές
 


RODITIS TANGO LEATHER :  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΥΝΑΣ


Μέσα από την γνώση και την πολυετή πείρα μας για την ΕΠΙΛΟΓΗ την ΦΡΟΝΤΙΔΑ και την ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ στο Δερμάτινο ρούχο και την γούνα σας προτείνουμε :       

- Α. ΕΠΙΛΟΓΗ

Αγοράζετε τα δερμάτινα σας από επώνυμα εξειδικευμένα καταστήματα κοι όχι από άλλου είδους μαγαζιά ή από πλανόδιους πωλητές. Οσοι πιστεύουν πως το δερμάτινο ένδυμα  είναι ενα προιόν το οποίο είναι λίγο -πολύ παντού το ίδιο κάνουν λάθος. Στο καλό δερμάτινο η πρώτη ύλη - το δέρμα είναι   φυσικό - ποιοτικό ,  τα υλικά ραφής είναι επιλεγμένα και η κατασκευή του προσεγμένη .

 Η σωστή επιλογή των υλικών και η επεξεργασία με σύγχρονες μεθόδους ειναι καθοριστικοί παράγοντες για μια ποιοτική πρώτη ύλη .

Στα χαμηλής ποιότητας δέρματα έχει συνήθως αφαιρεθεί η φυσική τους μεμβράνη με ειδική επεξεργασία , για να χρησιμοποιηθεί ως δέρμα Α΄ποιότητας και στην θέση της φυσικής επιφάνειας έχει πρεσαριστεί μιά συνθετική μεμβράνη απομίμησης . Τα δερμάτινα αυτά είναι συνήθως σκληρά , άκαμπτα, αλύγιστα .Είναι επιπλέον βαμμένα με ένα παχύ στρώμα χρώματος ώστε να καλύπτονται οι ατέλειες και τα ελαττώματα .

Το ποιοτικό δέρμα πρέπει να έχει τα φυσικά σημάδια και την χαρακτηριστική υφή του ζώου απο το οποίο έχει αφαιρεθεί. Οσο καλύτερη είναι η ποιότητα του δέρματος τόσο πιό φυσική επεξεργασία γίνεται , αφού δεν υπάρχουν ατέλειες που πρέπει να κρυφτούν .Αντίθετα,  τα φυσικά νερά - οι ίνες  του δέρματος είναι φανερά . Τα καλύτερα επεξεργασμένα δέρματα είναι συνήθως μαλακά έυκαμπτα και φινίρονται με ένα  διάφανο στρώμα  βαφής ανιλίνης.

Γι αυτό :

Ελέγξτε όσο γίνεται καλύτερα την ποιότητα του δερμάτινου όταν το αγοράζετε προσέχοντας την αίσθηση που προκαλεί το άγγιγμα του ρούχου στο χέρι .

Επιθεωρήστε το δερμάτινο προσεκτικά. Σιγουρευτείτε ότι δεν έχει αφαιρεθεί η φυσική του μεμβράνη.

Το δέρμα ενός ζώου δείχνει διάφορες παραλλαγές όπως πόρους κόκκους σημάδια και διαφορές στο πάχος ή στο χρώμα. Αυτά είναι φυσικές ατέλειες και όχι ελαττώματα.

Αυτή είναι και η βασική απόδειξη ότι το ένδυμα είναι φτιαγμένο από γνήσιο φυσικό δέρμα και όχι απομίμηση.

- Β. ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Φυλάσσετε το δερμάτινο ρούχο πάντα σε δροσερό και αεριζόμενο μέρος και όχι σε φώς και ήλιο.

Ποτέ μην φυλάτε το δερμάτινο σας μέσα σε πλαστικό.

Χρησιμοποιήτε πάντα κρεμάστρα.

Να στεγνώνετε το ρούχο σε θερμοκρασία δωματίου και ποτέ στον ήλιο και κοντά σε φωτιά ή καλοριφέρ.

Βροχοσταλιές στο αγνό δέρμα (Suede ή Nubuck) μπορεί να προκαλέσουν λεκέ πάνω στο δερμάτινο ένδυμα. Τέτοια σημάδια μπορούν να εξαφανιστούν από την επιφάνεια του ρούχου με απλό βούρτσισμα χρησιμοποιώντας μαλακή βούρτσα ή μαλακό πανί.

Τα λεία δέρματα μπορούν να περαστούν ελαφρά με ένα υγρό πανί γιο την απομάκρυνση της επιφανειακής βρομιάς.

- Γ. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Η βαφή των δερμάτινων σας πρέπει να γίνεται πάντα στο τέλος της χειμερινής περιόδου.

Ο καθαρισμός στο δερμάτινο σας απαραίτητα να γίνεται κάθε τέλος σεζόν και όχι στην αρχή της άλλης. Ετσι προστατεύεται το δερμάτινο οπό λεκέδες ή οξειδώσεις που μπορούν νο ποτίσουν και πιθανόν να το καταστρέψουν.

Φοράτε ένα μαντίλι λαιμού (ή ταινία δέρμα) για να προστατεύσει την περιοχή του γιακά από ιδρώτα και σωματικά λίπη (Ιδιαίτερο το Suede).

Προσοχή μην προσπαθήσετε ποτέ να βγάλετε τους λεκέδες στο σπίτι μόνοι σας πιθανόν νο έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Προσπαθήστε νο αποφύγετε το βαρύ ή το πολύ λέκιασμα του ρούχου. Αν όμως συμβεί φέρτε το δερμάτινο σε μας το ταχύτερο δυνατό για να αναλάβουμε υπεύθυνα το καθάρισμα, την βαφή, την λίπανση και την συντήρηση του.

Φιλικά

                                                                                                             ΣΠΥΡΟΣ ΡΟΔΙΤΗΣ

Νέο Εκπτωτικό Κατάστημα :

Λεωφόρος Αλίμου 131 & Βουλιαγμένης , Ελληνικό - Αργυρούπολη , (απέναντι από το σήμα της Ολυμπιακής ,  500 μέτρα από το μετρό Αλίμου  )

ΤΗΛ.: 698 7273753   ,  e-mail: roditistango@gmail.com

ΔΕΡΜΑ